Two new schools projects from Gilles & Cecilie

Creative partnership Gilles & Cecilie has unveiled two new projects completed for a primary and a secondary school in Greenwich in London. Students were involved in both projects which resulted in a range of geometric patterns, vibrant lettering and supergraphic type

The studio, founded by Gilles Jourdan and Cecilie Maurud Barstad in 2006, brought its illustration and lettering talents to Willow Dene – a special primary school attended by children with a range of educational needs – and also to Thomas Tallis School, a newly-built secondary (image shown at top of post).

Willow Dene primary school
Willow Dene primary school
Willow Dene primary school
Willow Dene primary school

At Willow Dene, Gilles & Cecilie held a workshop with pupils which resulted in the creation of “meaningful and colourful wallpaintings throughout the schools building celebrating their aims, values and ethos,” say the duo.

Willow Dene primary school
Willow Dene primary school
Willow Dene primary school
Willow Dene primary school
Willow Dene primary school
Willow Dene primary school

Over the last year Gilles & Cecilie also worked with teachers and students at Thomas Tallis School to create a new-look reception area and wall graphics around the building.

“Student workshops and the Year 7 design team’s drawings of remembered views from windows in their own homes [were] joined with 1950s abstract textile patterns, modern book cover designs and the 1980s Italian design group Memphis to inspire the project,” say the studio.

Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school

Using paint and vinyl on the walls, windows and architectural elements, the studio applied patterns, welcoming messages and original drawings – and also designed wooden seating and a reception desk clad in bold geometric patterns.

Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school

The project, say Gilles & Cecilie, “was not only about redesigning a space, but also a learning experience for the students we worked with.”

The Thomas Tallis work was awarded a diploma in environmental design at the Visuelt awards in Norway. More of Gilles & Cecilie’s work is at gillesandcecilie.com

Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school
Thomas Tallis secondary school

What's the story?

The Storytelling issue, Oct/Nov 2017, is out now.
We invited writers to respond to our cover image
this month: read their stories inside.
PLUS: Tom Gauld, Oliver Jeffers, Giphy & S-Town

Buy the issue

The Annual 2018

The Creative Review Annual is one of the most
respected and trusted awards for the creative
industry. We celebrate the best creative work from
the past year, those who create it and commission it.

Enter now

DESIGNER

South East London

CREATIVE TEAM LEADER

Burnley, Lancashire (GB)